Αυτόματη παραλαβή προειδοποιήσεων για τροπικούς κυκλώνες στο email μας

celiaΟ τροπικός κυκλώνας Celia από το πρόγραμμα Bon Voyage System 7

Τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας έχουμε εξηγήσει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιώντας της εξαιρετική υπηρεσία Saildocs μπορούμε να πάρουμε τα grib files και τους επίσημους χάρτες.

Τι πρέπει όμως να γράψουμε στην περίπτωση που θέλουμε να λάβουμε το τελευταίο advisory από το National Hurricane Center για ένα τροπικό κυκλώνα του Βορείου Ατλαντικού, του Βορειοανατολικού Ειρηνικού και του Bορειοκεντρικού Ειρηνικού;

Πολύ απλά στέλνουμε στο κυρίως σώμα του email μας τα εξής:

send met.xx (όπου xx = ο κωδικός MetArea αριθμός της περιοχής που μας ενδιαφέρει. Για Βορειοανατολικό Ειρηνικό είναι xx=12)

send epac.tech_advisx (όπου x ο αριθμός της τροπικής ύφεσης. Για παράδειγμα εάν γράψουμε advis4 θα μας αποσταλεί το επίσημο advisory από το National Hurricane Center για τον τροπικό κυκλώνα Celia που στις 12/7/2016 στροβιλιζόταν στον Βορειοανατολικό Ειρηνικό)

send epac.discx (όπου x βλ. την τελευταία περιγραφή. Με την εντολή αυτή λαμβάνουμε το τελευταίο discussion από το National Hurricane Center).

Εάν ωστόσο δεν γνωρίζεται τον αριθμό της τροπικής ύφεσης, μπορείτε πολύ πιο εύκολα να κάνετε ένα ετήσιο subscription και να είστε σίγουροι ότι δε θα χάσετε ποτέ ούτε ένα advisory!!

Εάν θέλετε να κάνετε μία ετήσια δωρεάν εγγραφή στην υπηρεσία, τότε στείλτε το ακόλουθο μήνυμα στο Saildocs (δηλαδή στο email query@saildocs.com, χωρίς θέμα και χωρίς υπογραφές στο email μας) για τον Ατλαντικό:

sub atl.tech_advis1 interval=1 days=365
sub atl.tech_advis2 interval=1 days=365
sub atl.tech_advis3 interval=1 days=365
sub atl.tech_advis4 interval=1 days=365
sub atl.tech_advis5 interval=1 days=365
και για τον Ειρηνικό:

sub epac.tech_advis1 interval=1 days=365

sub epac.tech_advis2 interval=1 days=365

sub epac.tech_advis3 interval=1 days=365
sub epac.tech_advis4 interval=1 days=365
sub epac.tech_advis5 interval=1 days=365

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το Saildocs πατήστε εδώ. Για το πως μπορείτε να μάθετε να διαβάζετε τα advisories πατήστε εδώ.