Προβολή χαρτών της ΝΟΑΑ στο Google Earth

Η MeteoMarine στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των ναυτικών μας, σας προσφέρει ένα ανεκτίμητο εργαλείο για όσους ταξιδεύουν στον Ατλαντικό και Ειρηνικό Ωκεανό για να προβάλλουν τους επίσημους χάρτες της ΝΟΑΑ στο Google Earth.

Το καράβι διαθέτει σύνδεση Internet

Πατώντας εδώ μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το kmz αρχείο με το οποίο έχετε πλέον τη δυνατότητα να ανοίγετε τους χάρτες επιφανείας και 500 mb ανάλυσης και πρόγνωσης, που εκδίδει καθημερινά η OceanPredictionCenter της ΝΟΑΑ για τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, με το GoogleEarth (GE). H παραπάνω εφαρμογή για να λειτουργήσει θα πρέπει στο καράβι να υπάρχει σύνδεση internet (Για την αντίστοιχη εφαρμογή χωρίς internet βλέπετε παρακάτω). Εγκαθιστώντας αυτό το αρχείο στο Google Earth, κάθε φορά που θα ανοίγετε το πρόγραμμα, θα κατεβαίνουν αυτόματα οι τελευταίες διαθέσιμες αναλύσεις και προγνώσεις.

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης μπορείτε να δείτε στο εκπαιδευτικό βίντεο που ακολουθεί:

Το καράβι δεν διαθέτει σύνδεση Internet

Σε περίπτωση που δεν έχετε σύνδεση Internet στο καράβι θα πρέπει να κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή που δουλεύει χωρίς internet πατώντας εδώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή είναι η λήψη των χαρτών μέσω της υπηρεσίας FTPMailService της ΝΟΑΑ. Αναλυτικές οδηγίες της υπηρεσίας μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ και για έτοιμες λίστες e-mail για την επιφάνεια εδώ.

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης μπορείτε να δείτε στο εκπαιδευτικό βίντεο που ακολουθεί:

Σημείωση
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει μία μικρή αναντιστοιχία στα γεωγραφικά πλάτη των χαρτών και του GE καθώς στους χάρτες της OPC οι παράλληλοι δεν ισαπέχουν μεταξύ τους.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε στην εφαρμογή των παραπάνω παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.