Ανασκόπηση του 2016

Άλλη μία δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Τα κυριότερα ορόσημα της χρονιάς που φεύγει ήταν τα εξής:

Το διήμερο σεμινάριο μας με τίτλο Modern Marine Meteorology τον Ιούλιο εγκρίθηκε ως ξεχωριστό course, στα πλαίσια της πιστοποίησης του DANAOS Assessment and Training Center ως Lloyd’s Register Approved Training Center.

Η HELMEPA επέκτεινε και για την επόμενη χρονιά 2017 τη συνεργασία μας, με ένα νέο σεμινάριο που θα αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο ναυτικός δουλεύει με τους ναυτικούς χάρτες καιρού.

Οι νέες εταιρίες για το έτος 2016 που επέλεξαν ένα από τα σεμινάριά μας ήταν οι εξής: ΒΙΑΜΑΞ, Athenian Sea Carriers, Atalanta Marine, Almi Tankers S.A., Minerva Marine Inc., RINA Register. Όλες οι εταιρίες εδώ.

Ο ειδησεογραφικός ραδιοφωνικός σταθμός BHMA FM 99.5 του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη επέλεξε για μετεωρολόγο του σταθμού τον καθηγητή ναυτικής μετεωρολογίας τον Δρ. Ν. Μαζαράκη.

Συνεχίστηκε και το 2016 η σταθερή συνεργασία μας με την εταιρία StormGeo, με το πρόγραμμα Bon Voyage System να επιλέγεται σταθερά από ολοένα και περισσότερες ναυτιλιακές εταιρίες για τα πλοία τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους ναυτικούς μας και τους απλούς ανθρώπους που συμμετείχαν στα σεμινάριά μας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ναυτιλιακές και μη εταιρίες για τη συνεργασία τους αλλά και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, για την αναγνώριση του διδακτικού μας έργου.

Η υπόσχεση για τη νέα χρόνια δε μπορεί παρά να είναι μία. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση στον τόσο ευαίσθητο τομέα της Ναυτικής και Γενικής Μετεωρολογίας, πάντα ενημερωμένοι για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις.

Ευχές για χαρούμενες γιορτές με υγεία για όλο τον κόσμο!!